Çiftlik Haşlama Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Ceylan tarafından 15 Ocak 2013 tarihinde açılan konu


  1. Resimli Çiftlik Haşlama Tarifi

    Vitamin deposu olan bu yemeği mutlaka denemelisiniz...

    [​IMG]

    Malzemeler

    1 adet kereviz
    1 su bardağı haşlanmış barbunya
    6 su bardağı et suyu
    1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
    Yarım demet maydanoz
    Tuz ve karabiber
    4 yemek kaşığı sıvıyağ
    300 g dana kuşbaşı
    1 adet kuru soğan
    2 adet havuç

    Yapılışı:

    Soğanı yemeklik olarak doğrayın. Kerevizin kabuklarını soyup, doğradıktan sonra kararmaması için limonlu suda bekletiniz. Derin bir tencerede sıvıyağı kızdırıp, içine yemeklik doğranmış soğanları ilave edip kavurunuz. Kuru soğanlar renk alınca içine et suyunu ekleyip, kaynatınız. Et suyu kaynarken içine kuşbaşı eti ilave ediniz. Etler renk alınca, içine doğranmış havuçları, kerevizleri ve haşlanmış barbunyayı ilave edip, kaynatınız. Etler ve sebzeler pişinceye kadar kaynatın. Üzerine maydonoz serpip servis edin...