Çiftlik Evi Ekmeği Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Sitem tarafından 30 Haziran 2011 tarihinde açılan konu



  1. Çiftlik Evi Ekmeği nasıl yapılır



    [​IMG]

    Malzemeler:
    * 420 ml (1 + 3/4 su bardağı) ılık su
    * 600gram (5 + 1/4 su bardağı) un
    * 10ml (2 çay kaşığı) toz şeker
    * 25gram (2 yemek kaşığı) tereyağı
    * 75gram (3/4 su bardağı) tam buğday unu; ben kepekli un kullandım
    * 30ml (2 yemek kaşığı) süt tozu
    * 10ml (2 çay kaşığı) tuz
    * 7,5ml (1+ 1/2 çay kaşığı) instant maya

    Hazırlanması:
    * Ilık suyu ekmek makinesinin haznesine dökün.
    * Unları suyun üzerini tamamen kapatacak şekilde serpin. Süt tozu ekleyin. Tuz, şeker ve yağı kabın farklı kenarlarına yerleştirin.
    * Unun ortasını hafifçe açarak (suya ulaşmayacak kadar) mayayı dökün.
    * Makineyi 1 numaralı ayarda 3 saat pişecek şekilde ayarlayın.
    * Pişme süresinin başlamasına 10 dakika kala (toplam sürenin bitimine 1 saat + 10 dakika kala) makinenin kapağını açın.
    * Ekmeğin üzerine fırçayla su sürüp biraz un serpin.
    * Keskin bir bıçakla diklemesine ekmeğe bastırın.
    * Program bitince kabı makineden çıkartın.
    * 10 dakika sonra ekmeği kaptan çıkarıp telin üzerinde soğutun.


    alıntı