Çift Çekirdekli Ekmek Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 30 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Çift Çekirdekli Ekmek Tarifi Resimli
    Resimli Çift Çekirdekli Ekmek Tarifi
    Çift Çekirdekli Ekmek Tarifi
    Çift Çekirdekli Ekmek nasıl yapılır, Çift Çekirdekli Ekmek yemek tarifi
    [​IMG]
    Çift Çekirdekli Ekmek

    Malzemeler
    1/3 (üçte bir) bardak su
    1/2 (yarım) bardak un
    1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
    1 yemek kaşığı toz şeker
    2 yemek kaşığı tereyağı
    1 çay kaşığı toz instant maya
    2 yemek kaşığı iç kabak çekirdeği
    2 yemek kaşığı iç ay çekirdeği

    Hazırlanışı

    Makineye suyu koyun. Unu sıvıların üzerini tamamen kaplayacak şekilde serpin. Tuz, şeker ve tereyağını kabın farklı köşelerine koyun. Unun ortasını hafifçe açarak (ancak suya ulaşmayacak şekilde) mayayı ortaya dökün. Normal ekmek pişirme konumu (1. ayar), medium crust, 1.5 lb ağırlığını seçin. İlk bip sesinde (yaklaşık yarım saat sonra) çekirdekleri ilave edin.
    Yaklaşık 3 saat sonra kabıyla beraber ekmeği makineden alın.

    Biraz soğuduktan sonra kabından çıkartın. Soğumadan keserseniz ekmeğiniz ufalanabilir.