Chili Sos

'Damak Keyfi' forumunda Wish tarafından 3 Haziran 2009 tarihinde açılan konu


  1. Malzemesi:
    Malzemeler: Tane kırmızıbiber Tane yeşilbiber Tane beyazbiber Tane karabiber Tane kimyon Tane kişniş Tane yenibahar Üç diş sarmısak Bir limon suyu Bir su bardağı saf zeytinyağı Yarım su bardağı ayçiçek yağı Bir çay kaşığı tuz

    Tarifi:
    Yapılışı: Yukarıda sayılan baharatlar eşit miktarda irice çekilir, sarmısak tuzla ezilir, tüm malzeme yağ ve limonsuyu ile karıştırılarak cam bir kavanozda saklanır.

    Nerelerde Kullanılır :
    Izgara etlerde, av etlerinde, balıkta ve beyaz ette, pişme esnasında bir çay kaşığı kullanılır.
     



  2. Cevap: Chili Sos

    Of of of o etin üstünde ne güzel bir lezzet olur :(