Cezayirin Ünlü Yemekleri

'Ülkeler' forumunda zamaneanne tarafından 18 Ağustos 2012 tarihinde açılan konu


  1. Cezayirin En Ünlü Yemekleri


    Cezayirin Dünyaca Ünlü Yemekleri


    Afrika ve Akdenizde yer alan Cezayir yemekleri Akdeniz mutfağının özelliklerini gösterir. Buğdaydan yapılan, et veya sebzeyle servis edilen kuskus; biber, soğan ve sarımsakla yapılan şakşuka tipik yemeklerdir. ülkenin etnik yapısındaki çeşitlilik yemeklere de yansımıştır.

    Cezayir yemekleri çoğunlukla tencere yemekleridir, çünkü soslu yemeği severler. Ayrıca pirzola, merguez gibi yiyecekleri ızgarada pişirirler. Fırın da bu mutfakta çok kullanılır, özellikle "Meşui" denilen fırında bütün olarak kızartılan kuzu yemekleri çok ünlüdür.

    İşte Cezayirin en ünlü yemekleri:

    Shurba “çorba” : Adından da anlaşıldığı gibi bizm mercimek çorbamıza benzeyen bir çorba türüdür.


    [​IMG]



    Kus kus : En önde gelen Cezayir Yemeğidir.


    [​IMG]


    Hurmalı Makrot : En ünlü Cezayir tatlısıdır.


    [​IMG]


    Khobz dar "Ev Ekmeği": Cezayir halkının hemen hepsinin evinde bulunan gündelik bir ekmek türüdür.

    [​IMG]


    Zeytinli Tavuk: Bir fırın yemeğidir. Davetlerde sunulur.


    [​IMG]