Cezayirin En Ünlü Yemekleri

'Ülkeler' forumunda zamaneanne tarafından 4 Ağustos 2012 tarihinde açılan konu


  1. Cezayirin En Ünlü Yemekleri Nelerdir


    Cezayirin Yemek Kültürü



    Kuzey Afrikada yer alan ve Afrikanın en büyük ülkesi olan Cezayir, yemek kültürüyle de kıtanın önde gelen ülkeleri arasında yer alır.

    Afrika ve Akdenizde yer alan Cezayir yemekleri Akdeniz mutfağının özelliklerini gösterir. Buğdaydan yapılan, et veya sebzeyle servis edilen kuskus; biber, soğan ve sarımsakla yapılan şakşuka tipik yemeklerdir. ülkenin etnik yapısındaki çeşitlilik yemeklere de yansımıştır.

    Cezayir'in 1000 km. uzunluğunda kıyı bölgesinde balıkçılık çok gelişmiştir ve çok çeşitli balıklar ve deniz ürünleri vardır. Bu nedenle bu bölge insanları çok balık tüketir.

    Cezayir yemekleri çoğunlukla tencere yemekleridir, çünkü soslu yemeği severler. Ayrıca pirzola, merguez gibi yiyecekleri ızgarada pişirirler. Fırın da bu mutfakta çok kullanılır, özellikle "Meşui" denilen fırında bütün olarak kızartılan kuzu yemekleri çok ünlüdür.

    İşte Cezayirin en ünlü yemekleri:

    Shurba “çorba”

    [​IMG]

    Khobz dar "Ev Ekmeği"

    [​IMG]

    Kus kus

    [​IMG]

    Zeytinli Tavuk

    [​IMG]

    Hurmalı Makrot

    [​IMG]

    Kalbluz "Bademli ve İrmikli Tart"