cEVİZLİ VE FINDIKLI AY TATLISI RESİMLİ

'Damak Keyfi' forumunda ANANE tarafından 26 Aralık 2010 tarihinde açılan konu


  1. Resimli fındıklı ve cevizli ay tatlısı
    Fındıklı ve cevizli ay tatlısı yapımı..
    .
    Malzemeler

    1’er çay bardağı sıvıyağ, yoğurt ve su
    1 adet yumurta
    Aldığı kadar un
    Yarım paket kabartma tozu
    [​IMG]
    Açmak için:
    1 su bardağı nişasta

    İçi için: Bir buçuk su bardağı dövülmüş ceviz
    1 su bardağı dövülmüş fındık

    Üzerine: 100 gram tereyağı

    Şerbeti için:
    Üç buçuk su bardağı tozşeker
    3 su bardağı su
    1 çorba kaşığı limon suyu

    Yapılışı

    ÖNCELİKLE şerbeti hazırlayın. Tozşeker ve suyu bir tencereye alıp kaynatın. Limon suyunu ilave edip, bir-iki taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan kaldırın ve soğumaya bırakın. Derin bir kapta sıvıyağ, yoğurt, su, sirke ve yumurtayı çırpıcı ile çırpın. Un ve kabartma tozu ilave ederek baklava hamuru kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru 16 bezeye ayırın ve üzerlerini nemli bir bezle örterek 15 dakika dinlendirin. Dinlenen bezeleri tatlı tabağı büyüklüğünde açın ve 8 adedinin arasına nişasta serperek üst üste koyun. Tek bir hamur olacak şekilde incecik açın. Üzerine ceviz ve fındık karışımının yarısını serpin ve oklavaya sararak rulo yapın. Oklavayı içinden çıkardıktan sonra su bardağının ağzıyla istediğiniz kalınlıkta ay şekli vererek kesin. Kalan 8 adet yufkaya da aynı işlemi uygulayın. 4Tatlıları fırın tepsisine yerleştirin üzerine eritilmiş tereyağı gezdirin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırından alınca sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin.