Cevizli Rus Çöreği Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda ZORBEY tarafından 14 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Cevizli Rus Çöreği Nasıl Yapılır
    Resimli Cevizli Rus Çöreği Tarifi
    Cevizli Rus Çöreği Resimli Tarif

    [​IMG]

    Cevizli Rus Çöreği İ Malzemeleri :

    1 paket yaş maya
    1 su bardağı toz şeker
    1 fincan süt
    1 çay bardağı sıvı yağ
    1 çay kaşığı tuz
    300 gr ceviz
    0 alabildiğince un
    1 miktar susam

    Cevizli Rus Çöreği Tarifi :

    Ilık suya yaş maya ve toz şekeri koyup iyice karıştırın. Kabarana kadar bekleyin. Bir kabın içine un, yarım çay bardağı sıvıyağ, süt, tuz ve kabaran mayayı alıp yoğurun. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Sıcak bir yerde yarım saat bekletin. Hamur mayalandığında iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Oklavayla olabildiğince ince açın. Hamurun üzerine kalan sıvıyağı fırça yardımıyla sürüp, üzerine ceviz serpin. Diğer hamurlara da aynı işlemi uygulayıp üst üste dizin. En üstteki hamuru yağlayın. Hamurun ortasını delerek içte dışa doğru kıvırın. Hazırladığınız hamurunu bir yerden kesin. Yağlanmış tepsiye dolayarak yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Haşhaş tohumu veya susam ile süsleyin. Önceden ısıtılmış 100 derece fırında 15 - 20 dakika bekleyin. Daha sonra fırının sıcaklığını 170 dereceye yükseltip üzeri pembeleşene kadar pişirin.