Cevizli Palamut Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Elfida tarafından 10 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Cevizli Palamut Tarifi Resimli
    Cevizli Palamut Tarifi

    Malzemeler



    1 adet iri palamut balığı1 çay bardağı zeytinyağı2-3 adet büyük boy domates7-8 adet tatlı yeşil sivri biber


    2 baş orta büyüklükte soğan150-200 gr dövülmüş ceviz içi1 adet limonTuz, karabiber

    Hazırlanışı



    Yanmaz bir tavaya zeytinyağının yarısı dökülür


    Soğanlar küçük küçük doğranarak tavaya atılır


    Hafif pembeleşmeye başladığında içine küçük küçük doğranmış biberler eklenir


    Biberler de hafif ölünce, içine kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış domatesler eklenir


    Tuz ve karabiber ilave edilir


    Domatesler suyunu çekmeye başlayınca altı karartılır


    Palamut temizlendikten sonra yuvarlak dilimler halinde parçalara ayrılır


    Balıklar altı zeytinyağlanmış cam tepsiye yerleştirilir


    Üzerine yanmaz tavadaki karışım yayılarak dökülür (karşımın domatesten dolayı sulu olması gerekir)


    Bu haliyle 250 derecede ısıtılmış fırına sürülür


    Fırında 20-25 dk


    pişirilir


    Daha sonra fırından alınarak üzerine dövülmüş ceviz içi dökülür


    15 dk


    daha fırında pişirilir


    Sıcak şekilde servis yapılır

    Ve Hazır
    [​IMG]