Cevizli Muz Tatlısı

'Damak Keyfi' forumunda Destina tarafından 4 Ekim 2009 tarihinde açılan konu


  1. Cevizli Muz Tatlısı Tarifi
    Ceviz, hindistancevizi ve yerfıstığı Omega-3 ve Omega-6 yağ asitlerini içeriyor. Cevizli muz tatlısı, hafif kalorili olmasına karşın çok yararlı maddeler de içeriyor.

    KAÇ KİŞİLİK: 4
    HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk
    PİŞME SÜRESİ: 5 dk

    Malzemeleri

    4 muz
    1 çay kaşığı vanilya
    15 gr tereyağı
    12 kedidili bisküvi
    3 çorba kaşığı esmer şeker
    2 çorba kaşığı limon suyu
    3 çorba kaşığı ince çekilmiş ceviz
    1 çay kaşığı rendelenmiş hindistancevizi
    1 çorba kaşığı iri çekilmiş yerfıstığı

    Yapılışı
    * Kedidili bisküvileri bir kaba ufalayın. Muzları soyup uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Fırın kalıbını 1 kaşık tereyağı ile yağlayın. Soyulmuş muzları kalıba dizin.

    * Şeker, limon suyu, vanilya ve rendelenmiş hindistancevizini ayrı bir kapta karıştırıp muzların üzerine yayın.

    * Kalan tereyağını bir tavada kızdırıp bisküvi ve cevizi kavurun. Ateşten alıp muzların üzerine serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırına verip 5 dakika pişirin. Üzerine yerfıstığı serpip tatlıyı sıcak ya da ılık olarak servis yapın.

    Cevizli muz tatlısının 1 porsiyonu 200 kaloridir.