Cevizli Kete Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 13 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Cevizli kete tarifi , Cevizli kete nasıl yapılır?
    Cevizli kete tarifleri

    [​IMG]

    Malzemeler
    1 kg un
    1 paket yaş maya
    Yarım su bardağı ılık su
    1 tatlı kaşığı toz şeker
    1 su bardağı süt
    1 su bardağı yoğurt
    1 su bardağı sıvıyağ
    1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
    250 gr tereyağı
    1 yumurta sarısı
    Tuz
    Yapılışı
    Maya ve tozşekeri yarım bardak ılık suda eritin.Kabarıncaya adar ılık ortamda bekletin.Unu hamur kabına alıp ortasını havuz gibi açın.Mayalı karışım,süt,yoğurt,sıvıyağ,yumurta ve tuz ilave edip orta yumuşaklıkda bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.Üzerine nemli bez örtüp oda sıcaklığında 1 saat kadar bekletin.Tereyağını eritip ılıtın.Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp beze haline getirin.Her bezeyi hazır yufkanın yarısı büyüklüğnde açıp üzerine tereyağı gezdirin ve ceviz içi serpiştirin.rulo şeklinde sarın.Parmaklarınızla sıkıştırarak ruloyu uzatın.Bir ucundan başlayarak sarıp gül şekli verin.Elinizle bastırarak yassılaştırın.Fırın tepsisini hafifçe yağlayın.Keteleri tepsiye aralıklı olarak dizip üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün.Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin.Ayran eşliğinde sıcak veya ılık olarak servis yapabilirsiniz