Cevizli kadayıf tarifi

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 1 Ağustos 2011 tarihinde açılan konu


  1. Cevizli kadayıf tarifi Resimli
    Resimli Cevizli kadayıf tarifi
    Cevizli kadayıf tarifi
    [​IMG]
    Malzemeler:

    1/2 Kg. tel kadayıf
    1,5 Küçük paket margarin (185-
    190 Gr.)
    1 Su bardağı dövülmüş ceviz
    1 Su bardağı sıcak su
    3 Su bardağı toz şeker
    3 Su bardağı su
    1/2 Limon suyu

    Hazırlanışı:

    Çukur bir kaba tel kadayıfları koyun. Üzerine eritilmiş margarin dökün. Alt üst çevirerek kadayıfları yağlayın. Tepsinin tabanını yağlayın. Yarısını 35-40 cm. çapında tepsiye muntazam döşeyin. Üzerine dövülmüş ceviz yayın. Kadayıf diğer yarısını cevizlerin üzerine muntazam serin. Orta ısıdaki fırında kızartın. Fırından çıkartınca üzerine bir bardak sıcak su gezdirin. 5-10 dakika üstüne kapayarak bekletin ve üzerine soğuk şurup dökün. Bir saat sonra kare kare keserek servis yapın.

    Şurup Hazırlığı:

    Üç bardak şekeri, üç bardak s uile 10-15 dakika, kaynatın. 1/2 limon suyu ilâve edin. Koyulaşınca ateşten alınız ve soğutunuz