Cevizli İncir Dolması

'Damak Keyfi' forumunda YAREN tarafından 18 Ağustos 2008 tarihinde açılan konu


  1. [​IMG]


    Malzemeler:

    12 adet kuru incir

    12 adet ceviz içi

    1 kg toz şeker

    1 litre su

    ½ limon



    Şurup:

    Tencerede 1 kg şeker, su ve limon suyunu bir taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın.

    Hazırlanışı:

    İncirleri ortadan ikiye kopmayacak şekilde kesin. Ilık suda 2-3 dakika bekletin. Suyunu süzdürdükten sonra içlerini cevizle doldurun. Fırın tepsisine dizip üzerine şurubu dökün. 150 derecede 45- 50 dakika üzeri renk alıncaya kadar bekletin. Soğuyunca servis edin.

     



  2. Marifetli arkadaşım benim. Çok hoş bir tatlı
    yapmışsın. Ellerine sağlık.
    Mükemmel görünüyor :f40:
     



  3. evet çok lezzetli görünüyor teşekkürler yaren
     



  4. harika bir tatli kilo sorunu olmasa hemen simdi yapar yerdim:))) emegine saglik arkadasim tesekkürler...
     



  5. Yarın üşenmez isem yapacagım ve oturup afiyetle yiyecegim :f106::f106:

    Harika bir tatlıdır. Ellerinize saglık Yaren :f40:
     



  6. selam yaren

    tskrlr ellerine saglik bizde sütle pisiriyoruz :f40: yaren ayni tatliyi oda degisik oluyo bide:f40: öyle dene istersen :f40:
     



  7. Offffffffffff Yarenim yaaaa. Ben çok severim bu tatlıyı. Yapmayı beceremem ama kayınvalidem yapar bende yerim. :f196:
     



  8. Incirin yasini yemeyi tercih etsemde bunlarda cok güzel görünüyorlar ,emeklerine saglik Yarencim tesekkürler:):f91:
     



  9. Of yaa tamda bütün kiloları vermişken Yarenim bu hiç olmadı canım dayanamadım hemen yapcam çok marifetlisin çok eline sağlik canimmmmm........
     



  10. yemede yanında yat derler ama ben yapıp hemen yiyecem ellerine saglık Yaren