Ceviziçli Kereviz Salatası nasıl yapılır? Resimli

'Damak Keyfi' forumunda ANANE tarafından 6 Mart 2011 tarihinde açılan konu


  1. Resimli Ceviziçli Kereviz Salatası
    Kereviz Salatası yoğurtlu nasıl yapılır tarifi
    [​IMG]
    MALZEMESİ:


    2 orta boy kereviz,
    yarım limonun suyu,
    2 yemek kaşığı mayonez,
    2 yemek kaşığı yoğurt,
    2 diş sarmısak,
    2 yemek kaşığı ceviziçi

    TARİFİ:


    Kerevizlerin dış kabuklarını soyduktan sonra, çukur bir kaba koyun. Üstine yarım limonun suyunu ekleyin. Kerevizleri el rendesinin bıçaklı yanı ile ince yuvarlaklar şeklinde kesin ve limonlu suya atın.

    Doğrama sona erince, 3-4 kereviz cipsini alıp üstüste doğrama tahtasında bıçakla kibrit çöpü kalınlığında çubuklar halinde doğrayıp, tekrar limonlu suya atın.

    Diğer yandan mayonez, yoğurt, ezilmiş sarmısak ve tuzu karıştırın. Limonlu sudan kereviz çubuklarını çıkartıp suyunu süzün, mayonez yoğurt karışımına ekleyin, karıştırın. Servis tabağına alın, üzerine küçük ceviziçlerini yerleştirin.

    Salatanın üzerine mevsiminde beyaz kısımları temizlenmiş ekşi olmayan küçük mandalina dilimleri koyabilirsiniz, ekşi ve tatlı bir lezzet ve hoş kokular oluşabilir.