Çevirme

'Damak Keyfi' forumunda Oylesine tarafından 18 Ağustos 2008 tarihinde açılan konu


  1. [​IMG]


    Malzemeler


    5 Adet Patlıcan
    1/2 Kg Tavuk Eti
    2 Su Bardağı Pirinç
    125 gr Tereyağı
    1 Adet Soğan
    3 Çorba Kaşığı Dolmalık Fıstık
    Yenibahar, Tuz



    Yemeğin Tarifi



    Patlıcanları uzunlamasına keserek 10 dak. Tuzlu suda bekletip, suyunu süzün.
    Patlıcanları kızartın ve yağının süzülmesini sağlayın.
    Tavukları kuşbaşı şeklinde doğrayın. İncecik kıyılmış soğanla suyunu çekinceye
    kadar kavurun. Kenarda dinlendirin.
    Diğer tarafta fıstıkları kavurun. Pirinci tuzu ve yenibaharı ilave ederek iç pilavı
    hazırlayın.
    Çukur bir tencerenin altına patlıcanları ortadan yukarıya doğru yerleştirin.
    Tencerenin dibinin tamamen örtülmüş olmasına özellikle dikkat edin. Pilavın
    yarısını patlıcanların üzerine yerleştirin. Bunun üzerine tavuklu harcıi daha
    sonra da pilavın geri kalanını yayın. Kısık ateşte 10 dak. Pişirip dinlendirin.

    Servis yapmadan önce tabağa ters çevirerek alın. Üzerini domates, biber,
    dereotu ve maydanoz ile süsleyin. Ilık veya sıcak olarak servis yapın.