Çeşm-i Nigar

'Damak Keyfi' forumunda Pardus tarafından 29 Mart 2010 tarihinde açılan konu


  1. Farklı tatları sevenler için ,kış aylarının vazgeçilmez başlangıç yemeği çorbalarımızın değişik bir lezzet ile sunumu ,Çeşminigar Çorbası. Yumurta ve süt ile terbiye edilmiş baharatlarla süslenmiş değişik bir lezzet.
    [​IMG]
    MALZEMELER

    1 su bardağı kırmızı mercimek
    4 su bardağı su veya et suyu
    1,5 su bardağı süt
    2 adet yumurtanın sarısı
    2 yemek kaşığı margarin
    2 baş soğan
    1 çorba kaşığı un
    1 yemek kaşığı margarin
    2 dilim ekmek
    Çeyrek limon suyu
    İstenilen kadar tuz ve kırmızıbiber

    HAZIRLANIŞI

    Tencereye yağı koyup eritin ve içine ince doğranmış soğanları atıp pembeleşinceye kadar kavurun.
    Soğanlar pembeleşince unu ilave ederek, un sararana kadar kavurun.

    Mercimekleri ayıklayıp yıkayın, tencereye koyun ve 4 bardak su veya et suyunu ilave ederek mercimekleri iyice yumuşayana kadar pişirin.

    Çorbayı ateşten alıp mercimeği süzgeçten geçirin veya karıştırıcı yardımı ile pürüzsüz hale getirin.
    Çorbayı tekrar ağır ateş üzerine koyun, ayrı bir kapta yumurta sarılarını çırpıp limon suyu ile karıştırın.

    Tencereye önce sütü daha sonra yumurtalı limon karışımını azar, azar ve sürekli karıştırarak ilave edelim.

    Çorbayı bir taşım kaynattıktan sonra ateşten alın. Arzuya göre küçük bir tavada 1 çorba kaşığı margarin eritip kesme şeker iriliğinde ekmekleri kıtırlaşana kadar kavurun.

    Kırmızıbiber de ekleyerek servis kâsesine aldığınız çorbanın üzerine gezdirin.

    Çeşminigar çorbası servise hazır.

    İhsan USTA haber7
     



  2. Cevap: Çeşm-i Nigar

    Et suyu girdikten sonra eminim tadı güzrldir. İlginç bir adı varmış :f196:
     



  3. Cevap: Çeşm-i Nigar

    et suyu yerine sadece su olursa daha iyi :f40:
     



  4. Cevap: Çeşm-i Nigar

    Özel ve güzel bir ismi varmış, tadı da güzel olsa gerek..