Çerkez Tavuğu

'Damak Keyfi' forumunda Blue tarafından 22 Mayıs 2009 tarihinde açılan konu



  1. [​IMG]

    MALZEMELER
    1 bütün tavuk
    1 su bardağı çekilmiş ceviz
    Yarım bayat ekmek
    Tavuk suyu
    Tuz, karabiber
    Kırmızı biber

    YAPILIŞI
    Haşlanan tavuk, didiklenir. İçine tuz ve karabiber eklenir. Bayat ekmeğin içi ve cekilmiş ceviz robotta karıştırılır, içine ılık tavuk suyu yavaş yavaş ilave edilir. Muhallebi kıvamı alana kadar karıştırılmaya devam edilir. Bunun yarısı didiklenmiş tavuk ile karıştırıldıktan sonra bir servis tabağın alınır ve karışımın diğer yarısı ile de üzeri kaplanır. Toz veya pul kırmızı biber ,cevizle süslenir.