Çerkez tatlısı tarifi resimli-osmanlı mutfağı

'Damak Keyfi' forumunda Violet tarafından 9 Mart 2011 tarihinde açılan konu


  1. Çerkez tatlısı tarifi resimli-osmanlı mutfağı,
    osmanlı mutfağı çerkez tatlısı tarifi,


    [​IMG]

    Çerkez tatlısı
    Pratik Çerkez tatlısı Tarifi

    Osmanlı Mutfağı'nun unutulmaya yüz tutmuş bayram tatlılarından biri. Maslak Sheraton Hotel'in pastane şefi sizler için anlattı...

    Malzemeler:
    1.5 bardak un
    100 gram irmik
    10 gram şeker
    1 tatlı kaşığı tuz
    15 gram pakmaya
    15 gram kabartma tozu
    bir miktar su
    5 adet yumurta sarısı
    100 gram tereyağı
    10 gram tarçın
    içi için: 100 gram çekilmiş ceviz
    150 gram tozfındık
    1 yumurta beyazı
    şerbeti için: 1 kg su, 2 kg şeker, yarım limonun suyu

    Hazırlanışı: İlk önce unu derin bir kaba boşaltın. Pakmayayı unun ortasına koyup az su ile ıslatın. Mayayı unun ortasında erittikten sonra irmiği, yumurta sarılarını, şekeri, bir çay kaşığı tuzu, bir miktar tarçın, kabartma tozu, tereyağını ilave edip tüm malzemeyi karıştırın. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. 15 dakika dinlendirin. İç malzemesi için, bir kaba cevizi, toz fıstığı, bir miktar tarçını ve 1 yumurta beyazını koyup karıştırın. Hamuru un serpip merdane yardımı ile 1 cm kalınlığında açın. Kenarlarını kesip kare şekline getirin. En uçtan başlayarak iç malzemeyi koyup rulo yapın ve rulo yaptığınız bölümü kesin. Rulo yaptığınız hamurları eliniz yardımıyla biraz inceltin. Hamur bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. İncelttiğiniz hamuru 2 parmak genişliğinde kesin. Buzdolabında yarım saat dinlendirin. Hamurları kızgın yağda kızartın. Önceden hazırladığınız şerbete tatlıları atın. Şerbetin soğuk olması gerekiyor. Tatlıları sıcak sıcak soğuk şerbete atın. Tatlıların üzerine badem serperek servis edin.
    Şerbetin hazırlanışı: 1 kg suya 2 kg şeker ilave edip karıştırın ve kaynatın. Şerbeti 1 gün önceden hazırlayın.
    Afiyet olsun....