Çerkez Çorbası

'Damak Keyfi' forumunda Wish tarafından 26 Temmuz 2009 tarihinde açılan konu


  1. Çerkez Çorbası

    [​IMG]

    Malzemeler

    1 Bardak Mısır
    1 Bardak Aşurelik Buğday
    1 Bardak Yoğurt
    2 Adet Yumurta
    Sıvı Yağ, Tereyağ,Margarin
    Bir Miktar Tavuk Eti
    1 Kaşık Un
    Nane
    Tuz

    HAZIRLANIŞI

    1 bardak mısır ve 1 bardak aşurelik buğday akşamdan ıslatılarak haşlanır.
    Diğer tarafta tencereye 3 karışım yağdan birer fincan konulur. Un ilave edilerek 4-5 dk. kavrulur. Üzerine kaynar su konulur.
    Haşlanan malzemeler de ilave edilerek kaynamaya bırakılır. Bir başka kapta yoğurtla birlikte 2 adet yumurta iyice çırpılır. Biraz da su katılır. Hazırlana karışım çorbaya yavaş yavaş karıştırılarak ilave edilir.
    Diğer tarafta ise br miktar tavuk eti haşlandıktan sonra doğranarak çorbaya katılır. Tuz ve nane eklenerek bir kaç taşım kaynatılır. Ocaktan indirdikten sonra 15 dk. dinlendirilip servis edilir.
     



  2. Cevap: Çerkez Çorbası

    Harika görünüyor olsa da içsek..En kısa zamanda tarifini deneyeceğim canım teşekkürler.:f40: