Çardak Kebabı Tarifi

'Damak Keyfi' forumunda YAREN tarafından 7 Nisan 2009 tarihinde açılan konu


  1. Oktay Ustanın Çardak Kebabı Tarifi
    [​IMG]
    Malzemeler

    300 gr.kuzu eti
    1 soğan
    2 havuç
    2 biber
    Taze sarımsak
    1 kase mantar
    1 çorba k.salça
    Sıvıyağ
    Tuz, karabiber
    Domates
    Kaşar peyniri

    Krebi için:

    1.5 su b.süt
    1 çay b.sıvıyağ
    2 yumurta
    2 su b.un
    Tuz

    Hazırlanışı

    Etleri minik küpler halinde doğrayarak sıvıyağda bir süre kavurun. Daha sonra üzerine
    doğranmış soğanları ve havuçları ekleyin. Bir süre kavrulunca mantarları da doğrayarak
    ekleyin. Daha sonra salça ve domatesleri de ekleyerek pişirebilecek kadar az su ile
    pişmeye bırakın.

    Krebi için süt, sıvıyağ, un ve tuzu karıştırma kabına alarak çırpın. Yağlanmış krep
    tavasında kreplerinizi pişirin.

    Pişirdiğniz krebi tezgaha yayın. İçine hazırladığınız etli karışımdan koyarak kenarlarını
    kapatın. Düzgün tarafı üste gelecek şekilde az yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine
    bir dilim domates ve kaşar peyniri rendesi koyarak peynirler eriyene kadar pişirin.

    Afiyet olsun