Çanakkalede ne yenir

'Türkiye Coğrafyası' forumunda YAREN tarafından 17 Ağustos 2010 tarihinde açılan konu


  1. Çanakkalede ne yapılır ne yenilir ne içilir,Çanakkale yemekleri,çanakkale meşhur yiyecekleri,


    Çanakkalede ne yenilir


    Sardalye Balığı: Çanakkale ve çevresinde en bol çıkan balık. Sardalye her mevsim yenen bir balıktır. Özellikle Haziran Temmuz ve Ağustos aylarında yağlanır, bu aylarda sardalyenin ızgarasına doyulmaz.

    Peynir Helvası: Taze peynir(Teleme) ve şeker ile yapılır. Normal ve fırınlanmış olmak üzere iki türü vardır.en güzel peynir helvasını KADİR USTA ve BABALIK ta bulabilirsiniz.

    Çavuş üzümü: Ülkemizde yalnız Bozcaada'da yetişir. Sofralık üzümdür. Çoğu ihraç edilir. İri, sarımsı yeşil taneli, bol sulu ve tatlıdır. Ağustos sonu çıkar, Eylül en bol olduğu zamandır.

    Bayramiç Tahin Helvası: Bayramiç ilçesinde geleneksel ustalar tarafından yapılır. Kışlık helva diye de bilinir. Susam ve şekerden yapılır.

    Ezine Peyniri: