Çanakkale yöresel yemekler

'Türkiye Coğrafyası' forumunda YAREN tarafından 23 Ocak 2011 tarihinde açılan konu


  1. çanakkale yöresel yemekleri

    ÇORBALAR

    Tarhana Çorbası,Yoğurt Çorbası,Sütlü Çorba

    YEMEKLER

    Kuru Bamya,Kuzu Kapama,Oğlak Çevirme,Terbiyeli Köfte,Bakla Keşkeği,Tumbi,Peynirli Patlıcan,Mantı,Turp Otu Salatası,Kaçamak,Şelame

    DENİZ ÜRÜNLERİ

    Lakerda,Balık Izgara,

    TATLILAR

    Zerde,Biga Peynir Tatlısı,Peynir Helvası,Sütlü İrmik

    İÇECEKLER

    Erik Macunu (Hoşaf) ,Uynuk (Ayran),Ahlat Suyu,Ayva Komposta