Çan Bisküvisi Tarifi

'Damak Keyfi' forumunda Merve tarafından 9 Ağustos 2012 tarihinde açılan konu


  1. Çan Bisküvisi Nasıl Yapılır

    Çan Bisküvisi Yapılışı

    Çan Bisküvisi Malzemeleri:
    2 su bardağı tepeleme buğday unu
    Yarım paket tmargarin
    1 adet yumurta
    1 çay kaşığı vanilya
    Biraz karbonat, tuz
    Biraz şekerciboyası (yeşil veya kırmızı)


    Çan Bisküvisi Yapılışı: Porselen bir kaseye yağla pudraşekerini koyup krema haline gelinceye kadar tahta kaşıkla karıştırın. Yumurta ve vanilya katarak karıştırmaya devam edin.

    Un, tuz ve karbonatı yağlı karışıma eleyerek ekleyin. Yoğurup bir hamur yapın. Hamurun 2/3’ ünü şekerciboyasıyla renklendirin. Renkli hamuru yağlı kağıdın üzerinde, tabanı 6 cm, yüksekliği de 5 cm olan çan şekline getirin. Artan beyaz hamuru 1/1 cm incelikte açın. Renkli hamurun üzerini beyaz hamurla sararak kapatın.

    Hamuru soğuk bir yerde 30 dakika bekletin. Çan şekli bozulmadan iplik veya keskin bir bıçakla kesip bir tepsiye sıralayın. Çanların altına yuvarlak bir hamur yerleştirin.


    alıntı