Çamağacı Faydaları

'Şifalı Bitkiler' forumunda HazaN tarafından 9 Eylül 2010 tarihinde açılan konu


  1. Çamağacının özellikleri
    Çamağacının yararları
    Çamağacının önemi


    Çam Ağacının Özellikleri : Çam ağacı yaz, kış yapraklarını dökmeyen bir ağaçtır. İlkbaharda oluşan genç tomurcuklar kesilerek alınır. daha sonra gölgelik bir yerde kurutulur. Kozalakları ilk yıl kapalıdır. İkinci yıl açılıp, kurur ve ağacın dibine düşer. İlaç yapımında kullanılır. Çam ağacının tohumu, sıcak ve yaştır. Erdirme, yumuşatma, çözme ve suyun içinde bekletilmesiyle kaybolan yakma özelliği vardır. Çam ağaçları havayı temizler, bu nedenle çam havası veremli hastalara çok iyi gelir. sindirimi oldukça güç olmasına rağmen besin değeri çok yüksektir.

    Önerilen Hastalıklar : Balgam söktürür, göğsü yumuşatır ve müzmin öksürüğü keser. Vücuda kuvvet verir. Akciğer salgılarını temizler ve meniyi arttırır. Bronşit, nezle, sinüzit, grip ve astımda çok faydalıdır.

    Çam Yağı : Saç çıkarmak için sarımsak yağıyla birlikte kullanılır.

    Kullanım Şekli ve Dozu : 1 bardak sıcak suya , 1 tatlı kaşığı konur. sabah ve akşamları içilir. Çam filizleri kaynatılıp, bal ile tatlandırılarak sıcak sıcak içilmeye devam edilmelidir. Çam kabuğu sirkeyle kaynatılıp, gargara yapılırsa diş ağrısına şifadır. 1 fincan zeytinyağı, 60 gram çam sakızı ve 35 gram balmumu ile hafif ateşte eritilerek elde edilen merhem, yaraların üstüne sürülürse kusa zamanda tedavi eder.