Cam kurabiye

'Damak Keyfi' forumunda Gazel tarafından 15 Ekim 2008 tarihinde açılan konu


  1. Malzemeler:

    2 yumurta
    1 paket oda sıcaklığında margarin
    4 su bardağı un
    1 paket şeker (marketlerden temin edebilirsiniz, şu küçük bayram şekerlerinden)
    1 paket kabartma tozu
    1 paket vanilya
    1 su bardağı toz şeker


    Yapılışı:

    Un geniş bir kaba elenir. ortasına bir çukur açılır ve tüm malzemeler eklenerek ele yapışmayan bir hamur elde edilene kadar yoğurulur.
    Tezgaha un serpilir ve hamur 2 cm kalınlığında açılır, kurabiye kalıbı yardımıyla şekil verilir.
    Ortasına bir pencere açılır (Şişe ağzı, gazoz kapağı kullanılabilir. Ben krema torbasının şekil veren başlarından birinin arka kısmıyla açtım) ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
    Şekerler 2-3 parçaya ayrılarak kurabiyenin ortasındaki boşluğa yerleştirilir. Tek renk kullanabileceğiniz gibi farklı renklerde kullanabilirsiniz.
    180 derece önceden ısıtılmış fırında kağıttan ayrılacak hale gelene kadar yaklaşık 15.20 dk. pişirilir. 15 dk.kadar soğuması beklenir. (Şekerlerin sertleşmesi için)
    Ve servis tabağına alınır.