Çalışan Bayanlar İçin Pratik Yemek Tarifleri

Konusu 'Kolay Yemek Tarifleri' forumundadır ve HazaN tarafından 20 Ağustos 2010 başlatılmıştır.

  1. HazaN Admin Yönetici Admin


    Pratik yemek tarifleri
    Kolay yemek tarifi


    UMAÇ ÇORBASI
    [​IMG]
    MALZEMELER:
    1 Su Bardağı Un(yoğurmak için yarım cay bardağından biraz az su)
    5 Su Bardağı Su
    1 yumurta ve Biraz Nane
    Bir Tatlı kaşığı Kadar Salca
    tercihinize göre kullanacağınız yağ az yada çok sizin tercihinize kalmış..

    YAPILIŞI:

    Tencereye yağımızı koyalım üzerine 5 su bardağı suyumuzu ilave edip kaynamaya bırakalım diğer tarafta 1 bardak unun içine yarım cay bardağından biraz az suyumuzu ilave edip elimizle unu ufalıyalım unlu biir karışım ve irili ufaklıklı hamur elde etmemiz gerekir bunları bir kenarda bekletelim başka bir kapta 1 yumurta biraz tuz ve yumurta alabilidiğince un koyup başka bir hamur elde ediyorum bu hamurlardan nohut büyüklüğünde misketler yapıp yağda kızartıyoruz sonra kaynamakta olan tenceremize bu hamur misketleri ve diğer tarafta beklettiğimiz unlu hamurlarımızı k yavaş yavaş ilave edip karıştırıyoruz misket hamurlar pişene kadar kaynatıp üzerine kırmızı biber ve naneli yağ gezdiriyouz.Afiyet olsun…


    FIRINDA TAVUKLU PİLAV
    [​IMG]
    MALZEMELER:
    500 gram tavuk eti
    1 Su Bardağı Pirinç
    2Domates Tereyağ yada isteğe bağlı kullandığınız yağ
    Biraz tuz karabiber

    YAPILIŞI:
    Bir tencereye domatesleri rendeleyip yağ ile pişirelim üzerine yıkadığımız pirinçleride ilave edip 5 dakika kadar kavuralım.Başka bir tencerede kuşbaşı doğradığımız tavuklarımızı biraz tuz ilave ederek kavuralım suyunu birakıp cekene kadar pişirmeye devam edelim sonra karabiber ve isteğe bağlı olarak biraz yenibahar ve pulbiberde koyabiliriz .. Elimize tavukların tamamını alacak büyüklükte sıcağa dayanıklı bir kase alıp tavukları içinde koyalım sonrada fırınımıza koyacağımız tepsimizin tam ortasına ters cevirelim tavuk etlerimizin üzerine kapalı olarak bırakalım ve kenarınada kavurduğumuz domatesli pirinçlerimizi yerleştirelim 2 su bardağı suyumuzuda koyup 180 derece ısıttığımız fırınımızda pirincler suyunu çekene kadar pişirelim


    HAVUÇ TATLISI
    [​IMG]
    MALZEMELER:
    6 adet büyükboy havuç
    3 su bardağı şeker
    2 su bardağınadan çok az eksik un
    1 litre süt
    1 paket kakaolu petibör bisküvi
    Çekilmiş ceviz yada fındık
    Bir tutam tarçın
    1,5 yemek kaşığı tereyağ

    YAPILIŞI:
    Havuçları rendeleyip yaygan bir tencerede 1,5 bardak şekerle birlikte kendi suyunu çekene kadar pişirelim. Daha sonra bir kenarda soğumaya bırakalım. Dikdörtgen bir borcama bisküvileri dizelim. Soğuyan havucun içine çekilmiş ceviz ve tarcını ekleyerek karıştıralım. Sonra bisküvilerin üzerine döküp düzgünleştirelim.
    Derin bir tencerede un ve 1,5 bardak şekeri karıştıralım. Sütü yavaş yavaş ilave edin ve devamlı karıştırarak pişirin. Muhallebi kıvamından birazcık daha koyu olana dek pişirin. Daha sonra derin bir kaba koyun ve içerisine tereyağını ekleyerek mikserle iyice çırpın. Daha sonra havuçların üzerine dökün. Üzerine tarçın serperek buzdolabına koyarak 2 saat kadar soğutun​
     

Sayfayı Paylaş