C Vitaminin bulunduğu gıdalar ve faydaları

'Şifalı Bitkiler' forumunda Yasemin tarafından 8 Şubat 2012 tarihinde açılan konu


  1. C Vitamini Nelerde Bulunur Resimli


    C vitamini hangi yiyeceklerde bulunur

    Solunum, yemek borusu ve mide kanserlerinin önlenmesinde C vitamini önemli rol oynuyor. Kanserojenlerle doğrudan teması olanlar, günlük C vitamini gereksiniminin üzerine çıkabilirler.

    Bu durum kanser riskini azaltır. C vitamini, yiyecek ve içeceklerle alınan nitrit ve nitratların kanser yapıcı nitrosaminlere dönüşmesini önler. Kısacası C vitamini, kansere yakalanma riskini azaltır.
    Her gün birkaç kez taze meyve ve sebze tüketen kadınarda meme kanseri riski bu besinleri tüketmeyen kadınlara göre 10 kat azdır.

    C vitamini alımı artarken meme kanseri riski azalır. Bazı araştırmacılar C vitamini zengin beslenmenin meme kanseri vakalarının yüzde 25 oranında azalabileceğini iddia etmektedirler.

    C vitamini, düşük yağ ve yüksek lif içeren diyterle tüketildiğinde etkinliği en üst seviyeye çıkar. C vitamini, çeşitli yollarla vücuda giren birçok kimyasal kanserojeni etkisiz duruma getirir.


    C vitamini yönünden en zengin besinler şunlardır;

    Turunçgiller (Portakal, mandalina, greyfurt, limon )
    Kuşburnu
    Maydanoz
    Tere
    Roka
    Kırmızılahana
    Çilek
    Karnabahar
    Ispanak
    Yeşil sivri biber