C Vitamini Yiyecekler

'Sağlıklı Beslenme ve Diyet' forumunda Sitem tarafından 9 Aralık 2011 tarihinde açılan konu


  1. C Vitamini Yiyecekler

    C Vitamini Yiyecekler Limon, greyfurt, portakal, çilek, kivi, frenk üzümü, en çok C vitamini içeren meyveler arasındadır. Lahana, domates, kuşburnu, karnabahar, ıspanak, maydanoz, turp, patates, yeşil biber gibi sebzeler en fazla C vitamini içeren sebzeler olarak C vitamini kaynakları arasında yer alırlar.

    100 Gram Besinde Yer Alan C Vitamini Miktarı;

    Greyfurt (34mg), mango (28mg), çilek (57mg), mandalina (30mg), erik (10mg), ahududu (25mg), kuşburnu (1000-1500mg), kayısı (10mg), avokado (8mg), böğürtlen (6mg), incir (2mg), kırmızı biber (190mg), kivi (90mg), kavun(42mg).

    alıntı