Buzluk Böreği Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Elfida tarafından 13 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Resimli Buzluk Böreği Tarifi
    Buzluk Böreği nasıl yapılır
    Buzluk böreği malzemeleri

    Buzluk Böreği Malzemeleri
    3 adet yufka
    4 çorba kaşığı tereyağı
    1 adet orta boy soğan
    2 adet haşlanmış patates
    100 gram salam
    1 adet yumurta sarısı
    Yarım demet maydanoz

    Üzerine:
    Susam veya haşhaş
    [​IMG]
    Hazırlanışı
    Haşlanmış patatesleri soyup, rendeleyelim. Salamı küçük küçük keselim. Soğanı küçük doğrayıp, çok az sıvı yağda hafifçe pembeleştirelim. Patates rendesi ve salamları, pembeleştirdiğimiz soğanı, kıyılmış yarım demet maydanozu, tuzu ve karabiberi karıştıralım. İlk yufkayı düz bir zemine serip, üzerine fırça yardımıyla eritilmiş tereyağı sürelim. Diğer yufkaların aralarına da tereyağı sürerek, ilk yufkanın üzerine yerleştirelim. Kat kat olan yufkaları, 8 eşit üçgen şeklinde keselim. Üçgenlerin geniş kenarına hazırladığımız içten bir miktar koyalım. Bir yanlarını çok hafif içe doğru döndürüp, gevşek bir rulo halinde saralım.Börekleri bir kevgire dizelim. Üzerine birkaç kez su dökelim. Suyu iyice süzüldükten sonra börekleri çok hafif yağlanmış bir tepsiye dizelim. 01buzlukboregi0201buzlukboregi03Tepsiyi buzluğa yerleştirelim. Buzlukta donana dek bekletelim.Buzluktan çıkardıktan sonra eritmeden üzerine yumurtanın sarısını bir fırça yardımıyla sürelim. Önceden ısınmış 230 dereceli fırında böreklerin altı üstü kızarana dek pişirelim