Buzlu çay

'Damak Keyfi' forumunda Ezlem tarafından 13 Eylül 2008 tarihinde açılan konu


  1. BUZLU ÇAY

    Malzeme :

    3 su bardağı çay
    Bir kaç yaprak taze nane
    Bir kaç ince dilim limon
    Arzu edildiği kadar şeker

    Yapılışı:

    Her zaman yaptığınız şekilde çayı kaynatın. Çay iyice demlenmeli ve koyu renkli olmalıdır. Pişince demliği çaydanlığın üstünden alınır ve çayı bir sürahiye boşaltınız. Biraz soğuyunca buz dolabına koyunuz. Çay iyice soğuyunca bardaklara buz atınız. Bardaklara çay doldurup kenarlarını limon ve naneyle süsleyip servis yapınız. Arzu ederseniz bardakların içine ince kıyılmış elma veya başka bir meyva atabilirsiniz. Suyun çayın tadını bozduğunu düşünüyorsanız normal buz parçaları yerine dondurulmuş çay parçalarını kullanın.