Buzdolabından daha fazla verim almak için neler yapılabilir?

'Bunları biliyormusunuz' forumunda Destina tarafından 11 Ekim 2009 tarihinde açılan konu


  1. Buzdolabımızdan daha fazla verim almak için neler yapmalıyız?
    Bayanların çoğu bilir fakat hatırlatmakta yarar var.
    Buzdolabı kullanımında yer ve enerjiden daha fazla verim almak için yapılması gereken düzenlemelere bir göz atalım;
    [​IMG]


    Üst Raf
    Buzdolabın en üst rafında peynir, pişmiş yemek, et ve balık yerleştirilmelidir. Buzluğun altında bulunduğu için diğer katlar göre daha soğuktur ve besinlerin tazeliğini korur. Artan yemekleri ağzını kapatarak üst rafta 3 boyunca saklayabilirsiniz. Elbette ki en doğrusu yemeği bekletmeden, tekrar ısıtmadan yemektir.

    Orta Raflar
    Süt, yoğurt, krema gibi süt ürünleri buzdolabının orta raflarına yerleştirilmelidir. Açılmış paketler en fazla 4 gün bozulmadan saklanabilir.

    Sebzelik
    Çilek, böğürtlen gibi meyveler kıvırcık, maydanoz, dereotu gibi yeşil yapraklı sebzeler sebzelik gözünde saklanmalıdır. Hassas meyve ve sebzeler olduklarından sebzelik bölmesinde bozulmadan 3 gün saklanabilmektedir.
    Muz, mango, portakal, mandalina gibi meyveleri buzdolabında saklamak zorunda değilsiniz. Açık raflı meyveliklerde ya da nemden uzak dolap içlerinde muhafaza edebilirsiniz.
    Salatalık ve biber gibi sulu sebzeler çok kısa sürede bozulacağı için buzdolabında en fazla 2 gün bekletilmelidir. En doğrusu yiyeceğiniz kadar alıp taze tüketmektir.

    Dolap Kapağı
    Tereyağı, margarin, yumurta, reçel, içecekleri saklamak için dolap kapısındaki rafları kullanabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken nokta ise dolap kapağı açılıp kapandığında raftaki malzemelerin iyice sabitlenmiş olması gerektiğidir.
    Buzdolabının verimliliğini artırmak için içi buz dolu bir kaseyi raflardan birine yerleştirebilirsiniz.Buzdolabına çok sıcak yemek koymak daha fazla enerji tüketimine ve performans düşüklüğüne yol açar.