But Söğüşü Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 7 Temmuz 2011 tarihinde açılan konu


  1. But Söğüşü Tarifi Resimli
    But Söğüşü Tarifi
    Resimli But Söğüşü Tarifi
    But Söğüşü nasıl yapılır, But Söğüşü yemek tarifi
    [​IMG]
    But Söğüşü
    Malzemeler

    1 adet koyun but
    1 demet havuç
    2 adet soğan
    1 adet pırasa
    1 demet maydanoz
    1 diş sarımsak
    Hazırlanışı
    Bir tencerenin içine yıkanıp temizlenmiş koyun budu, konur. Üzerine tencerenin kenarından iki parmak aşağısına kadar su doldurulur.Kabuğu soyulmuş soğanlar bütün halde, havuç, maydanoz ve iri parçalara kesilmiş pırasa ve bir diş sarımsak atılır. Etin iyi pişmesi için bir saat sonra ters yüz edilir (yani etin 2 tarafını da birer saat kaynatmak gerekir). Et soğuduktan sonra dilimlere ayrılarak servis edilir.