Büryan Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 8 Temmuz 2011 tarihinde açılan konu


  1. Büryan Tarifi Resimli
    Resimli Büryan Tarifi
    Etli Büryan Tarifi Resimli
    Büryan Tarifi

    MALZEMELER (8 kişilik)(Rumeli Yemeği)
    [​IMG]
    * 1,5 kg. koyun eti
    * 3 su bardağı pirinç
    * 1 adet orta boy soğan
    * 2 adet büyük boy domates
    * 5,5 su bardağı et suyu
    * 1/2 su bardağı sıvı yağ
    * Tuz

    Büryan tarifi

    1 – İri parçalara bölünmüş ete 6 su bardağı su ilave edip,yumuşayıncaya kadar haşlayın.
    2 – Soğanı küçük küp şeklinde doğrayın.Sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavurun. Kabukları soyulup, küp şeklinde doğranmış domatesi ilave edin.
    Soğana,yıkayıp süzdüğünüz pirinci ilave edin. Sürekli karıştırarak kavurun.
    3 – Pirinci,orta büyüklükte ısıya dayanıklı bir cam tepsiye yayın.Üzerine haşlanmış eti yerleştirin.Sıcak et suyunu ve tuzu ilave edin.
    4 – Etli pilavı önceden 200 derece ısıtılmış fırında suyunu çekene kadar pişirin.Sıcak olarak servis yapın.