Burma Baklava

'Damak Keyfi' forumunda Pardus tarafından 19 Ağustos 2010 tarihinde açılan konu


  1. Burma baklava malzemeleri
    [​IMG]
    12 baklava yufkası
    1.5 su bardağı iri çekilmiş Antep fıstığı
    150 gr tereyağı

    Şerbet için

    2.5 su bardağı toz şeker
    2.5 su bardağı su
    Yarım limonun suyu

    Burma baklava hazırlanışı

    Şeker, su ve limon suyunu bir tencerede kaynatıp soğumaya bırakın.

    Tereyağını eritin. 6 baklava yufkasını aralarını fırçayla yağ sürerek üst üste dizin. Ortadan ikiye kesin.

    Yufkaların uç kısmına boydan boya fıstık yerleştirin ve oklava yardımı ile rulo şeklinde sıkıca sarın. İki kenarından ortaya doğru sıkıştırarak büzün ve oklavadan çıkartın. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın ve yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine fırçayla yağ sürün ve 180 dereceye ayarlanmış fırında 40 dakika pişirin.

    Fırından çıkardıktan 5 dakika sonra şurubu üzerine gezdirin ve 40 dakika dinlendirin. 10 cm uzunluğunda dilimlere bölün. Üzerine bolca Antep fıstığı serpiştirerek servis yapın.

    Burma baklava artık hazır, afiyet olsun.

    lezzet.com alıntı