Burgunyon sos

'Damak Keyfi' forumunda YAREN tarafından 5 Ocak 2009 tarihinde açılan konu




  1. Malzemeler:
    4-5 kişilik

    1 tatlı kaşığı margarin
    1 küçük ince doğranmış soğan
    2 dal maydanoz
    1/4defne yaprağı
    10 adet tane karabiber
    1 çay kaşığı kekik
    1 çorba kaşığı tereyağ
    1 çorba kaşığı un
    75 cl. Burgunyon şarap yada kırmızı şarap



    Yapılışı:
    Margarini, soğanı, karabiberi, defne yaprağını ve kekiği küçük bir kaba koyup orta ateşte 2-3 dakika sote yapıp, şarabı ekleyin. Ağır ağır kaynatın ve şarabın yarısını çektirin. Küçük bir kapta tereyağı ve unu karıştırın, kaynamış şaraba ekleyin. İyice karıştırın ve 2-3 dakika daha kaynattıktan sonra ateşten alın ve süzün. Varsa birkaç damla tabasco ya da biber ilave ediniz.