Burginyon Yumurta Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Merve tarafından 7 Aralık 2011 tarihinde açılan konu


  1. Burginyon Yumurta Tarifi Resimli
    Burginyon Yumurta Tarifi
    Burginyon Yumurta Nasıl Yapılır

    Malzemeler:
    2 adet mantar piyaz doğranmış
    1 su bardağı kırmızı şarap
    Yarım domates küçük piyaz doğranmış
    Yarım yaprak defne
    4 tane karabiber
    1 çay kaşığı kekik
    1 çay kaşığı un
    1 çay kaşığı margarin
    1 tatlı kaşığı tereyağı
    4 adet yumurta
    4 dilim taze kızarmış tost ekmek


    [​IMG]

    Yapılışı: Küçük bir tencerede margarini kızdırıp; mantar, karabiber, maydanoz, defne ve kekiği ilave edin. Orta ateşte bir dakika sote yapın ve şarabı ilave edin, ağır ağır kaynatarak şarabın dörtte üçünü çektirin. Tereyağı ile unu karıştırarak şarabın içine ekleyip birkaç dakika kaynatıp ateşten alın ve süzün. Sos yarım su bardağı olmalı ve boza kıvamında olmalı. Tostları yumurta sahanına koyun. Yumurtaların üzerlerini 2 parmak kapatabilecek kadar bir suyu ocağa koyup içerisine bir miktar sirke koyun ve su kaynayınca yumurtaları kırın. Ağır ağır kaynatın ve 3 dakika sonra yumurtaları kevgirle sudan çıkarıp susuz olarak tost ekmeklerinin üzerlerine koyun. Hazırladığınız sosu kaynar olarak üzerlerine bölüştürerek dökün.