Bumbar Dolması (Fırında) Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda ZORBEY tarafından 27 Haziran 2011 tarihinde açılan konu

  1. Fırında Bumbar Dolması tarifi
    Fırında bumbar dolması nasıl yapılır
    bumbar dolması malatya
    bumbar dolması resimli tarif

    [​IMG]


    Bumbar Dolması (Fırında) İçin Kullanılan Malzemeler :

    1 koyun barsağı (600 gr, delik olmayan)
    2 akciğer (çok ince kıyılmış)
    2 iri soğan (rendelenmiş)
    200 gr (1 su bardağı) pirinç (ayıklanıp yıkanmış)
    1/4 su bardağı su
    1/4 su bardağı et suyu
    1 çay kaşığı tuz
    1 kahve kaşığı karabiber

    Bumbar Dolması (Fırında) Tarifi :

    Önce fırınınızı orta sıcaklığa getirip (180 C) ısıtınız. Koyun barsağını musluğun ağzına takıp bol akar suyla, bir elinizle de içini sıyırarak, iyice yıkayınız.

    Et suyu dışında kalan malzemeyi birkaç kez ;harmanladıktan sonra, barsağın bir ucunu iple bağlayıp, öteki ucundan bir huni yardımı ile doldurunuz. Öteki ucu da bağladıktan sonra bumbarı fırın tepsisine koyup et suyunu da dökerek fırına sürünüz. Yemek suyunu aşağı yukarı tamamen çektiğinde fırından çıkarıp, sıcak sıcak servis ediniz
     
Yükleniyor...
- Bumbar Dolması (Fırında) Forum Tarih
İşkembe Ve Bumbar Dolması Tarifi Resimli Damak Keyfi 11 Kasım 2011
Bumbar Dolması Tarifi Resimli Damak Keyfi 27 Haziran 2011
Bumbar Damak Keyfi 13 Eylül 2008
Patates dolması nasıl yapılır? Kadınca 19 Mayıs 2016