Bumbar Dolması (Fırında) Tarifi Resimli

Konusu 'Değişik Yemek Tarifleri' forumundadır ve ZORBEY tarafından 27 Haziran 2011 başlatılmıştır.

  1. ZORBEY Üye


    Fırında Bumbar Dolması tarifi
    Fırında bumbar dolması nasıl yapılır
    bumbar dolması malatya
    bumbar dolması resimli tarif

    [​IMG]


    Bumbar Dolması (Fırında) İçin Kullanılan Malzemeler :

    1 koyun barsağı (600 gr, delik olmayan)
    2 akciğer (çok ince kıyılmış)
    2 iri soğan (rendelenmiş)
    200 gr (1 su bardağı) pirinç (ayıklanıp yıkanmış)
    1/4 su bardağı su
    1/4 su bardağı et suyu
    1 çay kaşığı tuz
    1 kahve kaşığı karabiber

    Bumbar Dolması (Fırında) Tarifi :


    Önce fırınınızı orta sıcaklığa getirip (180 C) ısıtınız. Koyun barsağını musluğun ağzına takıp bol akar suyla, bir elinizle de içini sıyırarak, iyice yıkayınız.

    Et suyu dışında kalan malzemeyi birkaç kez ;harmanladıktan sonra, barsağın bir ucunu iple bağlayıp, öteki ucundan bir huni yardımı ile doldurunuz. Öteki ucu da bağladıktan sonra bumbarı fırın tepsisine koyup et suyunu da dökerek fırına sürünüz. Yemek suyunu aşağı yukarı tamamen çektiğinde fırından çıkarıp, sıcak sıcak servis ediniz

     

Sayfayı Paylaş