Bulgurlu Pazı Sarması Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Sitem tarafından 27 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Resimli Bulgurlu Pazı Sarması Tarifi
    Bulgurlu Pazı Sarması Tarifi
    Bulgurlu Pazı Sarması nasıl yapılır

    Bulgurlu Pazı Sarması Tarifi Resimli

    [​IMG]

    Malzemeler

    2 demet pazı
    3-4 adet orta boy soğan
    1.5 çay bardağı kadar sıvıyağ
    1-1.5 yemek kaşığı salça
    1 su bardağı pilavlık bulgur
    Yarım su bardağı pirinç
    yarım demetten az maydanoz
    tuz, karabiber, pul biber, nane
    Kaynar su

    Hazırlanışı

    Öncelikle orta boy bir tencerede su kaynatılır. Pazılar yaprak yaprak yıkanır ve sapları kesilerek (atmayın) kaynayan suya azar azar bastırılıp çıkarılır. Hepsi bittikten sonra soğuk sudan geçirilip süzülmeye bırakılır. Bulgur ve pirinç karışımı da güzelce yıkanarak süzülür.
    İçi için 1 su bardağı kadar su kaynatılır. Soğanlar yemeklik doğranır ve sıvıyağda pembeleştirilir. Salça ve baharatlar eklenir ve karıştırılır. Bulgur ve pirinç karışımı da eklenir. Son olarak kıyılmış maydanoz konulur. Tuzu eklenip iyice karıştıktan sonra çok az üzerine çıkacak kadar sıcak su eklenir ve kısık ateşte suyu çekene kadar pişirilir. (tam pişmeyecek hafif kıtır kalacak) Kapağı kapatılıp soğutulur. Sarmayı pişireceğimiz tencerenin en altına ayırdığımız pazı sapları serilir.. Serilmese de olur ama en alttaki kat genelde suyun içinde kaldığından hamur oluyor. Pazılar isteğe bağlı iri veya ince şekilde sarılır. Ben pazıyı iri sarmayı tercih ediyorum çünkü daha çok yakışıyor. Ama üzüm yaprağında aynı içten çok ince sarınca daha güzel oluyor. Sarma işlemi bittikten sonra en üstüne biraz tuz, sıvıyağ ve kaynattığımız su ilave edilerek (az gelirse pişerken ilave edilebilir)kısık ateşte pişirilir. Piştikten sonra biraz dinlendirip servis edilir. Afiyet olsun.