Bulgurlu Köfte

'Damak Keyfi' forumunda Blue tarafından 1 Haziran 2010 tarihinde açılan konu


  1. Bulgurlu Köfte

    [​IMG]

    Malzemeler

    250 gr. kıyma (yağsız)
    1 orta boy soğan
    Yarım su bardağı ince bulgur
    1 yumurta sarısı
    2 dilim bayat ekmek
    Tuz, karabiber, isteğe göre köfte baharatı veya kimyon
    Yarım su bardağı sıvı yağ
    Yarım demet maydanoz


    Tarif


    Soğanı ve ıslatılıp sıkılmış ekmek dilimlerini robottan geçirin.
    Kıyılmış maydanoz, kıyma, bulgur, yumurta ve baharatları ekleyip iyice karışana kadar yoğurun. Çok kuru olursa biraz su serpebilirisiniz.Hamurdan küçük parçalar koparıp top seklinde köftecikler yapın.
    Genişçe bir tavada yaklaşık yarım bardak sıvıyağı kızdırın. Köfteleri bir tarafı kızardıkça tavayı sallayarak kızartın.
    Köfteler kızardıktan sonra kalan yağı bir havlu peçete ile silip içine 2 kaşık tereyağı ya da sıvıyağ koyup 2 yemek kaşığı domates salçası, yarım yemek kaşığı biber salçasını karıştırın. 1-2 dakika çevirdikten sonra 1 su bardağına yakin su koyup köfteleri de koyun. 10-15 dakika salçanın köfteye geçmesi için kısık ateşte pişirin.

    Öneri


    İsteseniz köfteleri kızarttıktan sonra küp küp doğranmış, soğuk suda bekletilip kurulanmış 2-3 büyük patatesi de tavada kızartıp hepsini birlikte salçalı sos ile pişirebilirsiniz.
     



  2. Cevap: Bulgurlu Köfte

    Ellerine sağlık Neffis bir yemek bulgurdan olması ayrı bir lezzet katar