Bulgurlu Çin Böreği Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 11 Haziran 2011 tarihinde açılan konu



  1. Bulgurlu Çin Böreği Yemek Tarifi - 4 kişilik

    Kalori : 310 k/cal (1 porsiyon / yaklaşık)
    Pişirme süresi : 20 dk.
    Zorluk : 3
    Mutfaklar : Çin,Uzak Doğu
    Özellik : Çay Saati,Davet Yemekleri
    Tür : Börekler,Hamur İşleri
    Öğün : 5 Çayı,Ara

    Malzemeleri
    2 Adet Yufka
    2 Adet Yumurta
    1 Adet Soğan
    1 Adet Havuç
    1 Fincan Haşlanmış Bezelye
    1 Su Bardağı İnce Bulgur
    2 Su Bardağı Sıvı Yağ
    1 Su Bardağı Galeta Unu
    2 Çorba Kaşığı Dolmalık Fıstık
    1 Çorba Kaşığı Kuş Üzümü
    1 Çay Kaşığı Yeni Bahar
    1 Miktar Tuz

    Hazırlanışı

    [​IMG]

    Bulguru sıcak suda bekletin şişsin. Soğanı doğrayın, havuç ve bezelyeyi haşlayın. 2kaşık sıvıyağda soğanı kavurun üzerine dolmalık fıstık, kuş üzümü, havuç, bezelye, bulgur ve baharatı ilave edin, iyice karıştırın. Yumurta sarılarını aklarından ayırın ayrı kaplarda dursunlar. Yufkanın birini tezgaha serin çırpılmış yumurta akı sürün. Diğer yufkayı ezerine kapatarak üçgen parçalara ayırın.(8-9 parça) Bu parçaların içine harçtan koyun sigara böreği gibi sarın. 2 bardak yağı tavada kızdırın börekleri önce yumurta sarısına sonra galeta ununa bulayıp kızartın.