Bulgur Pilavı

'Damak Keyfi' forumunda YAREN tarafından 22 Eylül 2009 tarihinde açılan konu


  1. Bağırsak Kanseri savaşçısı bulgur..
    Son yıllarda tıp dünyasında yapılan araştırmalar sonucu bulgurun besin değeri yanında vitaminler açısından da son derece zengin bir gıda maddesi olduğu bildiriliyor. Bu değerli besin maddesi özellikle bağırsaklarda kanser riskini büyük oranda azaltıyor.Bulgurun Faydaları

    Bulgur Pilavı Tarifi

    [​IMG]

    Malzemeler

    1 bardak pilavlik bulgur
    1-2 su bardagi su
    1 corba ks. salca
    1 adet sogan
    1 kücük kase mantar
    1 adet yesil biber
    1 adet domates
    1 corba ks. sıvıyag
    tuz, krabiber.

    Yapılışı

    Bulguru suyla kaynatin.Kaynadiktan sonra kenara koyup dinlenmeye birakin.Bir diger tavanin icine sivi yagi, salcayi, küpküp dogranmis sogani, yesil biberi ve mantarlari kavurun.Kavurulduktan sonra domatesi küpküp kesip icine ilave ediniz.Ic malzemeleri bulgura koyup karistirin, ve servis kabina koyunuz.
    Afiyet olsun..