Bulgaristan Vizesi İçin Gerekli Evraklar

'Güncel Bilgiler' forumunda Meryem tarafından 24 Aralık 2011 tarihinde açılan konu


  1. Bulgaristan Vizesi İçin Gerekli Evraklar
    Bulgaristan Vizesi İçin Gerekli belgeler






    Bulgaristan Vizesi İçin Gerekli Evraklar

    Özel Ziyaret Amaçlı Bulgaristan Vize Başvurusu
    • Yerel Belediye ve noter tarafından tasdik edilmiş Sarı Davetiye Aslı
    • 2 Adet BioMetrik Fotograf ( Arka Fonu Beyaz, Yeni Çekilmiş ve Rötuşlanmamış )
    • Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )




    Turistik Bulgaristan vize başvurusu
    • Pasaport (Geçerlilik Süresi en az 1 Yıl olacak)
    • 2 Adet Arkası Beyaz Fon Biyometrik Resim
    • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopisi
    • Otel Rezervasyonu
    • Evli ise Eş Bilgileri ( Eşinin Doğum Yeri,Doğum Tarihi Genç Kızlık Soyadı vs)


    Bulgaristan Evlilik Vizesi Vizesi İçin Gerekli Evraklar
    • Türkiyede'ki Evlilik Cüzdanlarını Apostilleyip Bulgaristan Dış İşleri Bakanlığına Legalizatsiya için gönderiyor ve bağlı olduğu Bulgaristan'daki Belediye'den Nikah Cüzdanı çıkartılması gerekmektedir.
    • Çift Vatandaş olan Eş tarafından hazırlanmış tam Adresi belirtilmiş Noter'den tasdikli eşi onunla oturabileceğini gösteren Deklaratsiya (Taahütname)
    • Türk Vatandaşı olan eş adına Bulgaristan'da herhangi bir Bankada hesap açılması Gerekmektedir.
    • Çift Vatandaş olan eşin Liçna Kartının Fotokopisi
    • Pasaport (Geçerlilik Süresi en az 1 Yıl olacak)
    • 2 Adet Arkası Beyaz Fon Biyometrik Resim
    • Bulgaristan konsolosluğu vize departmanına hitaben yazılmış Hakkınızda detaylarını ve vize talebiniz belirten dilekçe




    Transit Bulgaristan vize başvurusu
    • Transit Geçilecek Olan Ülkenin vizesinin Alınmış Olması Gerekmektedir.
    • Bulgaristan Konsolosluğu vize departmanı'na hitaben dilekçe
    • 18 yaş dolmamış ise anne ve babadan Bulgaristan a seyahat edebilmesi için muvafakat name
    • 2 Biometrik Resim ( Arka fonu beyaz, yeni çekilmiş ve rötuşlanmamış )
    • Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )



    Vize - D - ( Oturum Vizesi )Bulgaristan vize başvurusu Gerekli Evraklar
    • Mahkeme Kararı ( Şirket Kuruluş Belgesi)
    • Bulstat Kartı
    • Udostoverenie za Aktualno Sıstoyanie (Faaliyet Belgesi)
    • Bulgaristan Ticaret Odasına Kayıt Belgesi
    • En az 10 Sigortalı İşçi Çalıştırdığınıza Dair İşçi Listesi
    • Herhangi bir Bulgaristan Bankasında Firma Adına Hesap Cüzdanı
    • Kira Sözleşmesi (Her ortak için Ayrı )
    • Her Ortak için Bulgaristan Bankasında Hesap Cüzdanı / Çalışan İçin Maaş Bordrosu
    • Pasaport ve Pasaport Fotokopisi
    • 2 Adet Arkası Beyaz Fon Biyometrik Resim
    • Bulgaristan Konsolosluğu vize departmanı'na hitaben dilekçe