Bulgar cıgırtması

'Damak Keyfi' forumunda Alya tarafından 28 Kasım 2008 tarihinde açılan konu


  1. Malzemeler:

    5 patlıcan
    6 domates
    2 bütün sarımsak
    kararınca tuz ve nane


    Yapılışı:
    patlıcanları tamamen soyup yanlarında ufak yarıklar açıyoruz.bu yarıklara ayrı bir kapta karıştırılmış olan tuz ve şekeri serpiyoruz. sonra patlıcanları kara suyunu ve acısını çıkarması için bir köşeye alıyoruz. onlar beklerken domatesleri hafif irice doğruyorsunuz. sarımsakları tek tek soyuyorsunuz sakın ufak ufak kesmeyin
    patlıcanları çeşmenin altında durulayın ve havlu peçeteyle kurulayın. daha sonra bütün halde kızartın.
    kızarttığınız patlıcanları bir tepsiye dizin üzerine doğradığınız domatesleri dağıtın. sarımsakları bunların arasına gömün.
    en sonunda kızartmada kullandığınız yağdan 2 çorba kaşığı,tuz ve nane ekleyin. tepsinin üstünü gazeteyle örtüp ocağa koyun.
    bi 20-25 dakika sonra nefis bir patlıcan yemeğiniz olacak


    AFIYET OLSUNN
     



  2. hımmm sen yapsan da biz yesek alya :f106:
     



  3. sitededilrin hepsıne ogeretecen
    yemeklerımızı
    kırma yıda tarıf et
    tursu yuda uzardıkodoe tursusunu tarif etssene
     



  4. benim bu yemekte yiyebildiğim iki şey var tuz ve nane :f106:
    size afiyet olsun arkadaşlar burası sarımsak kokmuş ben kaçıyorum :f132:
     



  5. eline sağlık alya harika olmuş :f118:
     



  6. Blueeee noluyoo yaww onu bizim dememiz lazım.:f30::f30::f30:

    Bu arada bulgaristan yemek kültürü bizimkine yakın sonuçta yüzyılar boyu beraber yaşamışız.. Bazı yemeklerin ve terimlerin isimleri bile aynı...Dama zevkimizde aynı olabilir o yüzden denemekte fayda var. .
     



  7. Afiyet olsun arkadaşlarrrrr