Buharda Pişmiş Kıymalı Çörek Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda ZeuS tarafından 11 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Buharda Pişmiş Kıymalı Börek
    Resimli Buharda Pişmiş Kıymalı Çörek Tarifi,
    Buharda Pişmiş Kıymalı Börek nasıl yapılır

    Filipin Mutfağı
    [​IMG]


    hamur için:
    1/2 su bardağı ılık su
    500 gr. un
    1 çorba kaşığı taze maya
    3 çorba kaşığı toz şeker
    2 yumurta
    30 gr. tereyağı

    iç için:
    200 gr. dana kıyması
    4 diş sarımsak
    2 çorba kaşığı sıvıyağ
    1 çorba kaşığı mısır nişastası
    1/2 su bardağı su
    karabiber
    tuz
    [​IMG]

    Buharda Pişmiş Kıymalı Çörek Tarifi

    Taze mayayı ılık suyun yarısına koyup üzerine 1 çorba kaşığı toz şeker ve 3 çorba kaşığı un ilave edin. Maya eriyip köpürünceye kadar bekletin. Daha sonra üzerine kalan unu, şekeri, tereyağını, yumurtaları ve suyu ekleyin. Birlikte parmak uçlarınız ile çalışarak yoğurun. Zaman zaman gerekirse biraz daha ılık su ekleyin. Yumuşak ve yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar çalışın. Daha sonra üzerini nemli bir bezle örterek 2 saat kadar dinlenmeye bırakın. Hacmi iki katma çıkınca hamur hazır demektir. İç için, sarımsakları soyun ince ince kıyın, tavada yağı kızdırın ve sarmısağı kıyma ile kavurun. Suyu ilave edin ve suyunu çekinceye kadar pişirin. Mısır nişastasını bir parça suda eritin ve kıymaya ilave edin. Arzunuza göre tuz ve karabiber ekleyin.

    Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak, elinizle açın, içine 1 çorba kaşığı kıyma karışımından koyun ve elinizle hamurun uçlarını toplayarak bohça gibi kapatın.

    Kıymalı çörekleri küçük kağıttan kek kalıplarına yerleştirin. Böylece çörekleriniz birbirine yapışmaz. Daha sonra buhar tencerenize yerleştirerek 15 dakika kadar pişirin. Yanında Biberli Sos ile servis yapın.

    Buhar tencereniz yoksa, derin bir tencerede biraz suyu kaynatın. Süzgeci, altı suya değmeyecek şekilde tencereye yerleştirerek çöreklerinizi buharda pişirin.