Buharda Balık Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Sitem tarafından 10 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Resimli Buharda Balık Tarifi
    Buharda Balık Resimli Tarifi
    Buharda Balık Tarifi
    Buharda Balık nasıl pişirilir

    Buharda Balık Tarifi resimli

    [​IMG]

    Malzemeler:

    2 adet deniz çipurası (bir adedi 250-300 gram civarında),
    5-6 santim boyunda taze zencefil,
    2 adet taze soğan,
    1/2 adet kuru soğan,
    15 sap maydanoz,
    10 adet tane karabiber,
    1 adet limon,
    7-8 adet defne yaprağı,
    yeteri kadar zeytinyağı,
    yeteri kadar tuz ve taze çekilmiş karabiber.

    Hazırlanışı:

    Balıkları yıkayın, kağıt havlu ile suyunu alın. Tuz ve karabiberle lezzetlendirin.
    Zencefili jülyen şeklinde (kibrit çöpü), kuru soğanı piyazlık, taze soğanı da irice parçalar halinde doğrayın, limonları dilimleyerek hazırlayın.
    Balıkları pişireceğiniz, ısıya dayanıklı bir cam ya da porselen kaba yerleştirin. İç kısmını bir dilim limon, 1 adet defne yaprağı, birkaç parça zencefil, kuru soğan, taze soğan ve maydanoz ile doldurun.
    Kalan malzemenin tümünü balıkların üzerine ve yanlarına yerleştirin, biraz zeytinyağı gezdirin.
    Büyük bir fırın tepsisinin içine bir metal tencere altlığı ya da ızgara telini koyun. Telin üzerine çıkmayacak kadar sıcak su ekleyin ve balıkları koyduğunuz servis tabağını da telin üzerine yerleştirin.
    Bütün tepsiyi kaplayacak şekilde yağlı kağıt ile örtün. Yağlı kağıdın üzerini de alüminyum folyo ile kaplayın. Bütün buharın tepsinin içinde kalmasına özen gösterin.
    Kısık ateşte 20-30 dakika pişirin. Piştiğinden emin olmak için kenarından açarak kontrol edin.
    Folyoyu açtığınızda kendi suyunda mükemmel pişmiş bir balık ve lezzetli balık suyunuz hazır olacaktır.
    Pişen balığı folyoyu açmadan bekleterek, servise kadar 15-20 dakika balığın sıcaklığını kolayca muhafaza edebilirsiniz.
    Pişirdiğiniz tabak içinde, yanında bol akdeniz yeşillikleriyle hazırladığınız salata servis edin.