Buhara Pilavı

'Damak Keyfi' forumunda Blue tarafından 11 Mart 2009 tarihinde açılan konu


  1. [​IMG]

    Malzemeler;




    2 su bardağı pirinç

    2,5 su bardağı su(et suyu)

    300 gr. tereyağ

    500 gr. kuzu kuşbaşı

    2 kuru soğan

    3 domates

    3 havuç

    Tuz, karabiber, bahar

    Hazırlanışı;



    Pirinçleri ayıklayıp yıkayıp iki yemek kaşığı tuz döküp üstüne kaynar su ilave edilir. Bir kenarda bekletilir.


    Kuşbaşı etler küçük doğranır. Bir tencerede suyunu çekene kadar pişirilir.


    Soğanlar küçük doğranır, tereyağda kavrulur. İnce doğranmış havuçlar, küp küp doğranmış domatesler ilave edilir. Kısık ateşte biraz pişirilir.


    Etin üstüne ilave edilir. Kaynar tuzlu suda beklemiş pirinci yıkayıp ilave edilir. Karıştırmadan et suyu ilave edilir. Karabiber, bahar ilave edilir.


    Kaynadıktan sonra kapağı kapalı kısık ateşte pişirilir.(eğer tabağa çevirmeyi düşünmüyorsanız karıştırabilirsiniz)


    Tabağa ters çevirip servis yapılır.


    Not:Pirincin cinsine göre suyu ve pişirme süresi ayarlanır.


    Parça tavuk etiyle de denedim arkadaşlar mükemmel oluyor :f40:


    Afiyet Olsun.
     



  2. Cevap: Buhara Pilavı

    Blue guzel paylasım canım saol
     



  3. Cevap: Buhara Pilavı

    himmm çok güzel olmuş.yanında bir de acılı ekşi ayran olsa nefis olur kesene bereket blue.
     



  4. Cevap: Buhara Pilavı

    Havuç olmasa bizin beypazarı güvecine benziyor. Tadına eminim onun kadar güzeldir :cool:
    Gerçi sen deneyipte tavsiye ettiysen güzel olduğundan şüphe duymamak gerekir.
    Teşekkürler canım
     



  5. Cevap: Buhara Pilavı

    Ben Pilavı 1'e 1,5 ölçü su ile pişiriyorum tane tane oluyor senin verdiğin bu ölçüyle umarım pirinçler diş kırmaz :f106:
     



  6. Cevap: Buhara Pilavı

    Tarif için teşekkürler Blue deneyeceğim
    pilav da benim ölçüm ise 1 e 2:f196: