Buhara Pilavı Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Sitem tarafından 17 Aralık 2011 tarihinde açılan konu


  1. Buhara Pilavı nasıl yapılır
    Buhara Pilavı yapılışı

    Buhara Pilavı

    Buhara Pilavı Malzemeleri

    • 3 su b.basmati pirincii
    • 400 gr.kem,kli et
    • 1 soğan
    • 1 çorba k.domates salçası
    • su
    • tuz


    [​IMG]

    Buhara Pilavı Tarifi

    İlk olarak soğanları sıvıyağda soteleyin. Soğanın rengi değişince üzerine etleri ilave edin. Daha sonra üzerine suyunu vererek pişirin. Etler kavrulurken diğer tarafta diğer soğanı doğrayarak kavurun. Kavrulunca üzerine pirincin 3 te 2 sini ilave edin. İyice kavrulunca içine salçayı ve domatesi de ekleyin. Daha sonra pişen etin suyundan ve normal sudan ilave
    edin. Kalan pirinçleri de içine ekleyerek kapağı kapalı pişmeye bırakın. Suyu bitmesine yakın etleri susuz olarak üzerine ekledikten sonra karıştırın e bir süre kapağı kapalı kendi buharında bekletin.