Buhara Pilavı resimli

'Damak Keyfi' forumunda Ezlem tarafından 28 Mayıs 2011 tarihinde açılan konu


  1. Buhara Pilavı Nasıl Yapılır



    Buhara Pilavı resimli

    [​IMG]

    Buhara pilavı malzemeleri

    2 su bardağı pirinç

    1 orta boy soğan

    2.5 su bardağı et suyu

    250 gr. kuşbaşı koyun eti(but tarafından)

    2 yemek kaşığı mısırözü yağı

    1 orta boy havuç

    1/2 kahve fincanı badem

    1 çay kaşığı karabiber

    1 çay kaşığı kimyon

    1 çay kaşığı tuz


    Buhara pilavı hazırlanışı


    Pirinçleri ılık suda 30 dakika bekletin daha sonra yıkayıp, süzün. Bademleri ılık suda 10 dakika bekletin ve kabuklan çıkartın.

    Tencereye etleri koyup üzerine üç parmak geçecek kadar su katın ve iyice yumuşayana dek pişirin. Süzüp suyunu bir kenara ayırın. Tencereye yağ koyup küp doğranmış soğanlar soteleyin. Bademleri ekleyip 3-4 dakika daha kavurun. Haşlanmış etleri ve rendelenmiş havucu tencereye ilave edilerek soteleyin. Üzerlerine pirinç ilave ederek karıştırın.

    Karabiber, kimyon, tuz ve ayırdığınız sıcak et-suyu (2.5 bardak) eklenerek, suyunu çekene kadar pişirin. 15-20 dakika demlendirilip sıcak servis yapın.
    Buhara pilavı artık hazır, afiyet olsun.



    alıntı