Bugün Ne Pişirsem

'Damak Keyfi' forumunda Wish tarafından 3 Eylül 2008 tarihinde açılan konu


  1. Domates Çorbası

    [​IMG]

    Malzemeler:

    2 yemek kaşığı un
    3 yemek kaşığı sıvı yağ
    1 yemek kasığı salça
    2 domates rendesi(yoksa 1 kaşık daha salça)
    5 su bardağı su
    1 tavuk tablet
    100 gr rendelenmiş kaşar
    tuz

    Yapılışı:Tencereye yağımızı ve unu koyun ve biraz kavurun ardından, domates rendesi ve salaçayı ilave edin .Tuz ve tavuk tableti ve suyu karıştırarak pişirin. Servis ederken üstüne rendelenmiş kaşar serpin.Afiyet olsun…


    Kıvırcık Salatası

    [​IMG]


    Malzemeler:
    1 demet kıvırcık
    2 adet domates
    1 adet sivri biber
    1 adet kuru soğan
    1 limon suyu
    2 yemek kaşığı sıvı yağ
    yeteri kadar tuz

    Yapılışı:Sebzeler ince bir şekilde kıyılır.Ardından limon suyu,yağ ve tuz konur ve karıştırılır.Afiyet olsun…

    Etli Kurufasulye
    [​IMG]


    Malzemeler:;
    500 gr. kuru fasulye
    250 gr. kuşbaşı
    2 baş soğan
    2 adet domates veya 1 çorba kaşığı salça
    3-4 adet sivri biber
    1 çorba kaşığı margarin
    Yeterince tuz, karabiber

    Yapılışı:Fasulyeyi geceden tuzlu suda ıslatın. Sabahleyin yıkayıp süzün ve üstünü örtecek kadar bolca suda haşlayın. Dağılmamasına dikkat edin. Etleri tencereye koyup, suyunu salıp çekinceye kadar çevirin, yağı ilave edin, yağ kızmaya başlarken çentilmiş soğanları ekleyin. Soğanlar pembeleşirken doğranmış domatesi ya da sulandırılmış salçayı katın. Fasulyeleri ilave edin, üzerine biberleri doğrayın. Ve karabiberi, tuzu katarak az sıcak su ile fasulye helme dökünceye kadar pişirin. Arzu ederseniz et yerine pastırma da katabilirsiniz. Afiyet olsun…

    Pilav

    [​IMG]

    Malemeler:

    1 su bardağı pilavlık pirinç
    1 çorba kaşığı tereyağ ( margarin yada 3 çorba kaşığı bitkisel yağ)
    1,5 çorba kaşığı şehriye
    2 su bardağı kaynak su ( dilerseniz et suyu, yada tavuk suyu)
    tuz
    Yapılışı:

    Pirinci ayıklayıp güzelce yıkayın. Suyunu çok iyi süzün.
    Pilav tenceresinde(*) yağı eritip şehriyeleri çok az kavurun.
    Tencereye daha sonra pirinçleri koyun.
    Pirinçler tek tek taneler haline gelinceye kadar sürekli karıştırarak kavurun.
    Sicak suyunu tencereye boşalt ve tuzunu içine karıştır. Kapağını kapat.
    Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişir. (Bu ölçü malzeme için 7-10 dakika arasında olabiliyor. Ama siz yinede kontrol edin. Her pirincin suyu çekmesi farklı olabiliyor.)
    Bir havlu kağıdı tencerenin üzerine örtüp kapağını da üzerine kapatın. Bu şekilde pilavınız güzelce demlenmiş olur.
    Afiyet olsun.



    Sütlaç

    [​IMG]

    Malzemeler:
    1 su bardağı toz şeker
    1 litre süt
    1/2 kahve fincanı Kırık Pirinç
    1 yemek kaşığı pirinç unu
    1 tatklı kaşığı nişasta
    2 bardak su
    1 paket vanilya
    üzerini üslemek için tarçın

    Yapılışı:pirinçler ayıklanır ve yıkanır.Bir tencerede1,5 bardak suyla birlikte haşlanır.Pirinçler iyice yumuşayıncaya kadar pişilir.Sonra sütü ve şekeri ilave edin.Bir kasede pirinç unu ve nişasta ve suyu karıştıralım.Bu karışımı kıvam katıcı olarak kullanacağız.ve sütlaca ilave edelim.Vanilyayıda ekleyin bir taşım kaynatın.Soğuk servis yapın.Üzerinini tarçınla süsüleyebilirsiniz.Sütlaç hem hafif hem leziz bir tatlı ben bayılıyorum emin sizde seveceksiniz.Afiyet olsun…
     



  2. nefis yemekler teşekkürler wish
     



  3. Ellerine sağlık canım süper bir menü hazırlamışsın bizlere:f40:
     



  4. offfff acıktım yaa---------------
     



  5. ooff offff wish döktürmüşsün yine
    domates çorbasını pek severim ben
    salata ve sütlaçta güzel görünüyo
    yani hepsi güzelde
    :))
    emeğine sağlık arkadaşım
    acıktım ben yaaaa
    ama bi onbeş dk kaldı :))
     



  6. Oooooo canım döktürmüşsün bugün yine hepiside nefis görünüyor ellerine sağlık bilseydim iftara sana gelirdim.:f196:
     



  7. Ellerine sağlık Wish
    Pek bir hamaratsın arkadaşım ne zaman işten geldin
    Ne zaman mutfağa girdin helal olsun valla
    Ellerine sağlık.