Buğulanmış Deniz Mahsülleri Pudingi Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Sitem tarafından 10 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Buğulanmış Deniz Mahsülleri Pudingi Resimli Tarifi
    Resimli Buğulanmış Deniz Mahsülleri Pudingi Tarifi
    Buğulanmış Deniz Mahsülleri Pudingi nasıl yapılır
    Buğulanmış Deniz Mahsülleri Pudingi Tarifi


    Buğulanmış Deniz Mahsülleri Pudingi Tarifi Resimli

    [​IMG]

    Malzemeler

    150 gr. Mürekkep balığı(herhengi bir tuzlu su balığı filetosu)
    100 gr. Pişmiş Midye eti
    100 gr. Yengeç eti
    250 gr. Beyaz lahana
    Tuz
    150 gr. Hindistancevizi (ezmesi)
    1 kaşık patates nişastası (veya pirinç nişastası)
    4 kaşık kırmızı biber salçası
    1 dal kişniş yaprağı(taze)
    2 adet kırmızı biber(kuru)
    2 adet yumurta
    2 kaşık balık sosu
    1 kaşık limon suyu
    10 adet muz yaprağı(veya beyaz lahana yaprağı veya alüminyum folyo)
    Birkaç dal fesleğen

    Hazırlanışı

    Deniz mahsulü soğuk su altında çalkalanır, sonra da kurulanır.
    Mürekkep balığı halkalar halinde kesilir.
    Balık ve karides lokma büyüklüğünde parçalara ayırılır.
    Beyaz lahana soyulup yıkanır ve geniş şeritler halinde kesilir.
    Ağır ateşte, kapalı kapta, biraz tuz katılmış az miktarda suda hafifçe sertleşene kadar pişirilir.
    Büyük bir sos tenceresinde 100 ml. suda düşük ısıda hindistancevizi ezmesi eritilir.
    Nişasta soğuk suda ayrıştırılır ve kırmızı biber salçasıyla karıştırılır.
    Yavaş yavaş kaynamaya bırakılır.
    Kişniş yıkanıp doğranır.
    Kırmızı biberin tohumları çıkarılıp, yıkanır ve doğranır.
    Sonra her ikisi de sos tenceresindeki deniz mahsullerinin yanına yerleştirilir, kısa bir süre kaynatılıp ocaktan indirilir.
    Sonra karıştırılarak yumurtalar katılır.
    Balık sosu ve limon suyu katılır.
    Muz yapraklarından 8 cm. çapında ve 5 cm. yüksekliğinde 8 küçük kap meydana getirilir.
    Her birine 2 kaşık lahana konur.
    Fesleğen yaprakları yıkanarak kaplardaki lahanaların üzerine konur ve en üste de deniz mahsulü karışımı ile kapatılır.
    Düdüklü tencereye buğulama için bir bardak su konur, sonra da küçük kaplardan dördü delikli pişirme kabına yerleştirilir.
    Tencerenin kapağı kapatılarak 10 dakika kadar yüksek ısıda ısıtılır.
    Sonra ısıyı azaltılıp 15 dakika daha haşladıktan sonra ocaktan alınır.
    Aynı işlem diğer 4 küçük kap için de tekrar edilir.
    Sonra da kişniş, kırmızı biber dilimleri veya bir dilim limon ile süslenir.



    alıntı